HTML

Debrecen Cenzúra Nélkül

Cenzúra nélkül minden Debrecenről!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.05.21. 17:51 Tiersen

Debrecen: mekkora szívás

 

A jóember izomból tapossa a gázt, a kipufogó okádja a füstöt, én meg állok a koromfelhőben. Jól megszívtam!

 

Meg is érdemlem. Ástam volna el magam, amikor biciklivel kezdtem munkába járni. Nesze neked egészség. Fél év leforgása alatt, a különböző koromgyárakban annyi (lásd: Wesselényi utca- Vágóhíd utca - Szent Anna utca kereszteződése; Nagyállomás-Erzsébet utca; Böszörményi út-Bartók Béla utca - Mester utca - Pesti utca csomópontja, Böszörményi út-Balmazújvárosi út találkozása; Árpád tér) füstöt tüdőztem le, amit egy láncdohányos évekig vígan szipákolna.
Mégis járjak autóval? Szigorúan felhúzott ablakkal levegőszűrővel, klímával, ha lenne. A benzin ára kellemesen fosztogatná pénztárcámat. Aztán újra jönne a mindennapos malmozás a dugóban, a háromszázhúsz forint per órás parkolójegy és egyéb vágyfokozók. Szóval, míg lehet marad a kétkerekű és a szipákolás. Ráadásul a kormány a minap dobta sutba a roncsprémium tervezetét.
A program értelmében minden tíz évnél idősebb autó tulajdonosa kétezer eurós támogatást kapott volna, ha lecseréli a régi csotrogányt. Na de a jövőbelátó kabinet fityiszt mutatott, arra hivatkozva, hogy a roncsprémium mindössze kétezer autó vásárlását ösztönözné, ergo maradnak a füstokádók, mi meg szívunk tovább és gyűjtjük a pénzt egy új tüdőre. Köszönjük.

Szólj hozzá!

Címkék: munka közlekedés hír euró autó debrecen kerékpár prémium lámpa adó kor szmog füst car idős por korom roncs smog


A bejegyzés trackback címe:

https://debrecenzuranelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr641135918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása